Nu är jag vaken

Hejhej!
Nu har jag ätit frukost och läst DN Söndag med deras rea guide. Den var lite rolig fast jag är ingen som lägger upp shopping strategier, då låter jag häldre plaggen hitta mig. Igår va jag med Therése och vi såg först på "How to look good naked" och sedan på filmen "National Treasure 2". Den var väldigt bra faktiskt. Dessutom har jag fått tillbaka en klänning som min farmor skulle sy upp. Trevligt!


Bild från Hotspot

Jag taggar upp inför årskort på SATS

God morgon!
Ja, det kanske känns lite sent att säga det men idag så sov jag verkligen ut. Skönt att få tillräckligt med sömn men inte så skönt att vakna när nästan halva dagen har passerat. Igår fick jag ett par snygga Burberry tröjor som blir perfekta att träna i höst på SATS. Nu ska jag ta en dusch, platta håret och sminka mig. Sedan ska jag iväg igen. Ikvälll ska jag träffa Tess(?) innan hon åker till sitt sommarställe och vi kommer inte ses på jättelänge! Och ni som inte har något att göra får se på Ulf stekaren.


Shnyggt

I always say, one's company, two's a crowd, and three's a party

Juste jag glömde att säga att igår kväll var jättemysig. Först såg vi på världens mest b-iga film som var från 90-talet, på VHS och hette "I still know what you did last summer". Alla höll på att störa ihjäl sig på mig för att jag hela tiden satt och skrek "Allt är ju oraaaaaanget". För det var verkligen så. Människorna var oranga, väggarna var oranga och kläderna (kläderna ja, det var ju ett kapitell i sig det. Nittio-tals mode har aldrig riktigt varit min grej). Fast det var jätte roligt att se den. När Tess åkt hem så satte vi på den japanska verisionen av "The ring". Det fans bara ett ord som beskrev den - ugly! Ikväll kommer det lite folk till oss på middag. Jag tror faktiskt vi blir runt 15 pers.

 
Skjorta från Christopher Hayes, väskan är vintage, tightsen är en present och skorna är köpta i Bryssel

Sommar - det bästa ordet i den svenska ordboken

Honey i'm home!
Äntligen är jag hemma från en liten tripp till en djurpark med familjen och kusinerna. Visst var det mysigt att gå runt och se på söta små djur, men attans vad trist det blev i slutet. Så Jag och Emma gick till ett hus med alla tropiska djur och låtsades att det var sommar eftersom det var jätte varmt och fuktigt där inne, plus ett par krokodiler. Jag har också varit duktig och städat mitt rum och ränsat bland minna väskor. Det kändes helt enkelt som om det var på tiden att jag slängde den där väskan som såg ut att vara gjord av juiceförpackningar och som alla trodde jag gjort själv. Hm, tyckte de att den av så ful eller att jag va så duktig?


Mina nya pose steker hårt

Ha en jättetrevlig fredag kväll, det tänker jag ha!

Herregud!
Nu förstår jag att pensionärerna har mycket att göra. Fastän jag är ledig och det finns inte mycket jag måste, så har jag grejer att göra hela tiden. Efter att jag varit på Gustavs uppvisning idag åkte jag till Bro för att hälsa på min gudmor, följde med mamma och köpte några tröjor och handlade mat. När jag kom hem kom Maja hem till mig och vi drog ned till den nya Sushi baren och köpte, ja, sushi. Det var jättegott! Sen satt vi ute i skuggan på våran nya altan på en filt med massa kuddar och mös och lyssnade på musik. Men brottom som jag har, ska jag nu iväg på filmkväll. Outfitet får ni se imorn om ni har tur!



Sushi, sushi, sushi!


Vi gick "all the way out" med rice snacks också!

Idag är det fredag. Jag älskar fredagar.

Igår kväll var trevlig fast det blev inte så sent. Vi grillade tigerräkor som var jättegoda att dippa, pratade och spelade badminton. Idag vaknade jag tidigt för att åka iväg på en simskole-uppvisning som min lillebror skulle vara med i, efter det så bjöd morfar mig och Emma på glass. Jag har märkt att jag skriver rätt mycket om mat här på bloggen. Och jag lovar er, det kommer säkert stå något med kost (höhöhö) i nästa inlägg också!


Bild från igår

Tiden går fort när man har en blogg

Sådär ja.
 Nu är jag tillbaka från en middag med mina familj hemma hos mormor och morfar. Gud vilken fullsmockad dag jag har haft. Först så åkte jag och handlade lite roliga småsaker som trosor, ny rakhyvel, raklödder och en massa snacks. Men de kan jag skriva mer om nån annan gång. Från och med idag så kan man få hem ett brev om vilket gymnasium man kommit in på. GUD VAD LÄSKIGT. Fast nu ska jag stressa iväg till några bekanta och ha en mysig kväll i det här fantastiska vädret. Hoppas det blir lika fint imorn!


Jag och mamma (hon ser arg ut för att hon inte vet att jag ska fota och jag ser freaky ut av motsatt andledning!)

The daily outfit

 
Nu ska jag iväg och handla, det här är dagens;

Det enda som ger nöjesjournalister mer glädje än att lansera nya stjärnor är att plocka ned de gamla

Idag tittade solen äntligen fram lite igen. Jag blev så himla glad, man skulle nästan kunna tro att jag går på solenergi. Efter att jag ätit frukost idag så gick jag en promenad bort till min mormor och morfar, sedan följde jag med min morfar till centrum och som tack fick jag en cosmopolitan och en god juice. När jag kom hem så satt jag med min tidning i solen och njöt av min lemonad. Sedan åkte jag iväg till pojkvännen. Nu ska jag fortsätta läsa i min tidning och sedan ska jag åka iväg igen. Vad tycker ni om SJP på cosmo omslaget föresten? Själv så älskar jag henne som Carrie och jag hade tyckt det varit lite roligare om hon fotats i en Betsey Johnson blåsa istället. Men jag är nöjd ändå!


Det här är sommar

If the swat team breaks down your door do they have to replace it later?

Goodmorning!
Se vad tidigt jag är uppe idag, härligt! Det var väll ingen som missade Morden i Midsomer igår? Inte jag iallafall. Idag har jag ätit en god frukost, läst DN och sätt på morgonsoffan. Just nu sitter jag och tittar på lite bilder från balen vi hade den 13 juni. Roligt att jag lyckats se ut som en galning på exakt varje bild. Det känns inte helt okej. Och nu ska jag lyssna lite på Sébastien Tellier. Vad säga, ska jag lägga till nån låt av honom på min playlist här på bloggen?


Nu är jag hemma igen.

Nu är jag tillbaka på fastlandet igen. Uf, vad jag är trött. Jag kom fram rätt sent till Sara fast vi hann med mycket ändå. Först så gick vi en promenad, såg på filmen Georgia Rule med Jane Fonda, Lindsay Lohan och Felicity Huffman och så satt vi på bryggan och pratade. Idag har vi mest gjort ingenting - bara gått runt och varit trötta. Vad ledsen jag blir på det här vädret, mindre än femton celsius i vattnet! Nu ska jag ta mig ett bad med massa skum och grejer, sedan ska jag krypa ned mellan mina nytvättade lakan och se på Medicinmannen. Ha det bra!

Nu är det väldigt bråttom

Nu ska jag aldelles strax heada of till Kanan där Sara väntar. Först med bil och sedan åka båt en bit för att komma till ön. Eftermiddagen har jag spenderat med Maja. Vi åkte ner till centrum och hyrde filmen Juno och köpte både chips och läsk. Det skadade ju inte heller att Maja hade fått en massa godis när hon konfirmerade sig. Det var rätt mycket krångel när vi försökte hyra dvd-film eftersom vi glömt legg, men tillslut så gav gubben med sig! Min kavaj på bilden nedanför är från Zara, klänningen från Gina Tricot, skor från Skopunkten och leggings från Esprit. Nu är jag redo och klar i mina myskläder för en middag på Mc Donalds med några bekanta. Hare najs!


I still have my feet on the ground, I just wear better shoes

Jag känner mig så cool som nästan kan gå som en normal människa i klackskor. De här hade jag på mig igår på den lilla tillställningen hos Maja. Ikväll ska jag iväg till Saras sommarställe på Kanan, även kallat Idholmen. Det ska bli väldans trevligt. Men innan det så ska jag hinna med att träffa Maja. Nu ska jag plocka fram kläderna jag ska ha på mig idag och kanske ta ett bad. Det var länge sedan.


Give me the cake and nobody gets hurt

Här är den fabulösa godsaken jag nämnde i mitt förra inlägg. Jag och Hillevi satt och åt rätt mycket av kakan om man säger så och tvingade Maja att äta också så att vi inte skulle verka som glupska gäster. Bäst att passa på när man får något sådär gott liksom. Ikväll ska jag iväg till min kompis Johanna W och vi får se vad vi hittar på för något. Jag känner mest för att se en film och prata en massor - det va jättelänge sedan vi sågs! Men nu ska jag äta (igen!?) och hoppa i några gosigare kläder!


This is a great day to save lifes

Nu har våra vänner från Småland åkt hem. Idag har jag ätit lunch hos våra kusiner som bor i närheten. Det var en del folk mer än oss där. Jättegod mat och jag fick med mig nya nummret av Vecko-revyn hem, det är alltid lika trevligt att vara hemma hos dem! Efter det så åkte jag till Maja som precis konfirmerat sig och som hade fika för släkt och vänner. Vi hade verkligen det mysigt och bjöds på en fantastisk efträtt! Min tunika är från Lindex, tightsen har jag ingen aning om var de kommer ifrån, skorna från Donna girl och väskan är vintage.

 

He who does not love marsmellows, does not love life

Jag, Emma, Malte, Gustav, Maja och Leopold har just grillat marsmellows. Det kändes faktiskt lite höstigt, eftersom jag oftast brukar göra det på hösten. Dessutom var det kallt ute. Jag älskar hösten, eller igentligen älskar jag alla årstider. Men på hösten är det Halloween, man köper pumpor, går på kyliga promenader, sveper en filt om sig när man sitter ute och äter, träden får vackra färger, massa mode nyheter komemr ut, alla bra program börjar igen efter sommar uppehåll och man kan sätta sig på ett café och bara läsa en god bok. Vad hände med sommarbarnet Lina?


Ps. För någon dag sedan noterade jag att ljudboken "Aldrig Fucka upp" av Jens Lapidus går att ladda ner gratis från DN's hemsida. Perfekt att ha i iPoden när man ligger och steker ute i solen.

Cosmetics is a boon to every woman, but a girl's best beauty aid is still a near-sighted man

Sådärja!
Nu har jag fotat mitt shampoo och balsam från Disp och showergel från Senteurs Provencales. Duschkrämen tror jag är köpt i Luxenburg, de har så otroligt många roliga sådanna där på en affär. Den är lagom dryg och luktar lyxigt och sommrigt. Shampoot och balsamet kostar runt 170 kr tillsammans. Rätt prizy om man säger så, fast så är det ju en väldans fin färg och luktar gott också!


Style is a simple way of saying complicated things

Jag blädrade lite i min mammas tidning Madame Air France på Franska. Där hittade jag en artikel om olika utställningar runt om i Europa, bland annat i Stockholm. Det visade sig att ett av mina favorit muséeum, nämligen Moderna Muséet skulle ha någon intressant utställning i höst. Man blir alltid lite glad när man läser något positivt om Stockholm i utländska magasin. Det fanns dessutom en del fina modejobb i tidningen, dock föll inte editorialsen mig i smaken.


Ett ganska tort editorial

Blommor är fint på alla

Nu ska jag strax hoppa in i duschen tillsammans med mina nya Disp shampoo och balsam och oliv duschkräm. Jag fottar dem sedan. Jag är beroende av lyxiga druchkrämer, säger jag bara. Igår var det ju midsommar och det kändes lite trist att jag inte kunde ha på mig något med blommor på (fastän det blev en söt ärmlös klänning med spetsvolanger nedtill och tights). Den här bilden tog jag när jag var i en hemlig affär för ett tag sedan, jag måste köpa något blommönstrat, NU! Ikväll ska jag försöka att klicka hem lite hårvårdsprodukter från internet också.


Blomster är fint tycker jag.

You know you've read a good book when you turn the last page and feel a little as if you have lost a friend

Nu har jag läst ut min smarta bok. Och börjat på en ny har jag också tagit mig tid att börja läsa. Men jag känner mig lite tveksam inför den här. Den handlar om några homosexuella killar och är skriven på ett rätt konstigt sätt. Språket i boken blir liksom hackigt. Även om vissa meningar är riktiga fullträffar och det är väll därför som jag fortsatt en bit. Jag har en hel del planer för idag. Ikväll är det iallafall middag med familjen och gäster. Det ryktas om att det ska bli någonting riktigt gott!


I am the only person in the world I should like to know thoroughly

Jag blev helt chockad när jag kollade på klockan och såg att den var nästan sju. Herre gud! Dagen har verkligen gått snabbt (men den är inte slut än). Jag har blivit riktigt duktig på att fota nu, inte för att bilderna blir något att skryta om men att jag tar mig tiden att trycka av några bilder då och då. Det är ju roligt att ha kvar sedan. Igår kväll såg jag på gamla Sex and the City-avsnitt med Therése - vi skrattade åt alla dåliga skämten. Det är sjukt hur dålig humor vi har ibland!


Min mors smaskiga morotskaka


Jag och min farmor (jag ska aldrig mer bli fotad brevid en sån här brun person!)


Min mor till höger och hennes kompis Maria till vänster.


Min syster Emma i rosa klänning och brevid hennes vän Maja.


Enkelt dukat för lunch.

Nu är det svensk sommar, minus sommar. Det är kallt.

Midsommar idag coolingar!
Jag sitter här i mina "finkläder" och väntar på att gästerna får komma och försöker undvika allt arbete som mina föräldrar vill få mig att göra - typ duka. Det kommer folk från Småland som vi träffade när vi bodde i Belgien som vi inte har sätt på år och dar, sedan blir det större delen av släkten. Jag funderade på att åka iväg på nån fest ikväll men jag tror inte jag känner för det, jag har ändå inte hört om någon som verkar kul. Det blir nog mer drag hemma hos mig då. Menmen, glöm inte att äta mycket sill nu gubbar!

Flying is learning how to throw yourself at the ground and miss

Äntligen la jag upp en bild på mitt nya hårband. Jag kan ju inte precis säga att det var ett av mina bästa köp, eftersom jag ser för taskig ut i hårband och jag kommer aldrig använda det. Men det såg så fint ut i affären. Nåja, någon gång kanske. På de som passar i det är det i alla fall jätte rart. Bredvid ligger mina Rayban shades och min spännande deckar bok. Här har jag lyckats fånga tre av sommarens läckraste accessoarer på en bild - ett knutet hårband, åttiotalsbrillor och en smart bok att läsa ute i solen.


This is the real deal

När jag kom hem så sprang jag upp på mitt rum och packade upp min Chanel kofta ur påsen och satte mig för att beundra den en stund. En sann, tidlös skönhet är var den är. Eller kommer vara, när jag tagit ur axelvaddarna (som ändå inte syns). Jag älskar känslan av att vara kär i ett plagg. Förra sommaren hade jag är riktig crush on min burberry rutiga resväska i Audrey Hepburn kännsla. jag äskar den förvissa ofrtfarande men då var det så att jag kunde springa upp till mitt rum bara för att se på den en stund, exakt som nu med min marin-blå tröja. Fast kärleken till min resväska var inte så praktisk, jag var livrädd att den skulle flyga upp på flygplatsen i Rom.


The man who smiles when things go wrong has thought of someone to blame it on

Det här är alltså dagens. I det här outfitet har jag springit på banken, shoppat en tröja och hälsat på min gammel mormor. Jag börjar tycka om mina Jesus-sandaler mer och mer, de är ju rätt sköna. Den vita tröjan jag har på mig är från Esprit, koftan från Lindex, byxorna från Gina Tricot, sandaletterna från Carrefour och min sexiga tant-väska har jag ärvt (eller snott?) från min mormor.

 

If you can't do it, then die trying

Godmorgon sötnosar!
Idag gick jag verkligen upp med tuppen - jag vaknade nämligen runt kvart i åtta. Min mamma kom in och väckte mig eftersom hon skulle ta med min lillebror på simmskola, sedan kunde jag helt enkelt inte somna om. Rätt drygt eftersom det var så ljust, igentligen var jag jätte trött. Idag så ska jag få min efterlängtade Chanel kofta och jag ska vara med Therése. Jag ska även med mormor in till stan en sväng. Modig som jag är har jag också börjat använda mina Rayban brillor, dom är faktiskt snygga. Det gäller bara att matcha rätt!


...Och här är en väldigt ful bild

Det finns en gud trots allt

Jag kom just hem från den uuuuunderbara Second Hand buktiken den här staden har att bjuda på. Helt seriöst bode den vara med i någon Sverige guid. För ägaren där vet inte att vissa av kläderna hon säljer för under en hundring, skulle kunna säljas i Paris för tusenlappar. Jag pratar om riktiga modefynd från YSL, Moschino och Escada. När jag stod där och letade bland de färggranna tant-kavajerna hände något mirakulöst. Plötsligt uppenbarar sig en marinblå Chanel boutique kofta med guldiga knappar och vit kant. Så kollar jag på prislappen där det står något way to lågt. Det var ett sånt där ögonblick jag trodde att jag aldrig  skulle få uppleva i livet. Ett sånt där moment som jag kommer tänka på precis innan pärlaporten öppnar sig.  Nu är den undanlaggd och ska köpas imorn. Jag började nästan gråta av lycka.






Video killed the radio star

Idag blev det minsann lite shopping. Jag hade med mig en gigantisk (jaja, jag gillar att överdriva lite) hög med kläder in i provrummet. Men jag gillade inget och gick ut för att kika lite mer, då hittade jag denna fantastiska tröja från Land's end. Jag älskar den verkligen! Det blir nog den jag kommer ha på mig på min födelsedag i Paris. Jag köpte också ett sött hårband, ni får se bild i kväll förhoppningsvis. Snart ska jag och mamma iväg och lämna lite kläder på en Second Hand butik, kanske hittar jag något där. Dom har otroligt bra priser!






Alla vill till Himmelen men ingen vill dö

Någon dag framöver ska jag verkligen ta mig tid att leta igenom gamla kofertar och lådor med mammas och mormors kläder efter söta sommarklänningar. Är det för långa kan man ju alltid be farmor sy upp dem, tro mig, man kan göra riktiga fynd.
Image Hosted by ImageShack.us
...och om det inte är klänningar, så kanske man hittar en eller tolv par gammla jeans som man kan klipppa av till snygga jeanshorts á la pundare. I love it. Bild från Fashiontoast.

I'm marrying Paris

Idag har jag fått relativt mycket gjort. Först lämnade jag tillbaka spolarna jag haft i håret innan balen till min frisör, sedan åkte jag till farmor och farfar och lämnade tillbaka massa 20-tals klänningar som jag lånat inför våran filminspelning, köpte nya undies och lånade böcker om Paris och Amsterdam på biblioteket. jag säger abra ojojoj - det blri svårt att välja vad vi ska göra på min födelsedag. Som sagt ska jag fira den i paris, staden man bara måste besöka en gång i livet. Eller som jag brukar säga "en gång varje sommar". Jag har aldrig varit på en plats där det finns mer liv är där. Helst skulle jag vilja att alla aktiviteter på min födelsedag ligger i samma stadsdel så att man kan gå, det är så trist med bil.


Jag funderar på att spendera dagen i Tuilerieskvarteren, men å andra sidan ligger Montmartre mig varmt om hjärtat. Vilken svår nöt att knäcka!

Please take care of my dead or non-existent plants while I'm gone

Nu har jag bröjat planera lite smått för min resa till Belgien och Paris. Det ska bli jätte roligt, och det kan bli så att jag gör Paris på min födelsedag. visst känns det lite synd att inte vara hemma när man fyller sexton, man vill ju igentligen fira med alla vänner och familjen med stort kalas. Men jag antar att det blir att gå på modemuséeum, shoppa och äta på någon mysig resturang istället och det känns ju inte helt fel det heller. Och vad stoppar mig från att fira när jag kommer hem igentligen? Nej, då ska det allt bli brunch med tjejkompisarna ute på cafée, fika med släkten, äta middag med familjen och festa på natten. Det ska bli super. jag hoppas bara att jag kan fixa fram fina goodiebags till mina girls. Något av det viktigaste när man resre bort är ju att ta med sig sina pärlor ur garderoben. Jag tänker satsa på en laidback look med raybans, randiga klänningar, mjuka stora västar, högklackat, upp-rullade bleka jeans, chinos, jesus-sandaler, håret i en knut, axelrämsväskor och leggings. Jag måste ju också se till att få ned så många nya skönhetsprodukter jag kan. Allt för att sätta guldkant på min resa!


Brun, brunare, brownie

Jag satt och surfade runt och kollade på lite bloggar. När plötsligt, en bild på världens brunaste Paris Hilton stirrade mig rakt i ansiktet. jag blev chockad. Varför var inte jag sådär brun? Det kändes helt fel att jag lagt det där med brun-utan-sol på hyllan. Så jag galloperade till badrummet, öppnade skåpet, kastade ut min Dove Summer glow förpackning och smetade in mig själv. Reslutatet får man se i morgon, jag hoppas verkligen inte att min slarvighet och exctas kommer märkas genom en fläckig bränna.


Underbart Outfitt på Ms.Kling


Mamma mia!


Första måndagen på sommarlovet

Så, vad händer idag då? Jag tror jag ska sova hos min pojkvänn men inför dagen har jag väldigt lite planerat. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med Sara, fast jag tror inte det går. Till lunch blir det anyhow nudlar, det kan jag lova er. I förregår han jag med att lägga in lite mode också, det är det som jag igentligen tycker är roligast att blogga om (kanske?), men jag skriver ju främst här eftersom jag vill kunna läsa om mina tankar och dagar i framtiden. Dessutom kräver modejobben photoshop och det tar en väldans massa tid mer och jag måste använda pappas dator eftersom det inte är instalerat här.Vädret är grått och trist. Jag tror jag ska ringa Tess så kan vi sitta och prata och dricka oboy. Låter väldigt bra. Sen är frågan; Ska jag eller ska jag inte åka ned med moppen och köpa nya underkläder, samt låna lite nya böcker?


Åhh, vart tog sommaren vägen?

"Vi kommer att dö av fästingar"



Med en duktig syster som fotograf, två fotogeniska vänner, en höjdar kamera och photoshop lyckades vi få en riktigt snygg utsida till våran film som i spelade in i Svenska. Den ser inte riktigt ut så här eftersom den här bilden är klippt och så la jag till några pussmunnar. Framsidan är dock i samma stil. Fint, eller hur?

Balenciaga fall 2008



Av någon rolig anledning får Balenciagas Reday-to-wear kollektion för hösten tvåtusenåtta, mig att tänka på strama kontors miljöer med en blandning av glamour. Alla former känns figurnära, strama och väldigt ny tänkande. Precis som en höstkollektion ska vara. Om man kollar på bilden högst upp ser man att den dominanta midjan från Balenciaga s/s 2008 håller i sig. Superb!

Scarfs i solen

Jag har roligt nog upptäckt scarfens storhet. Nu när det är sommar är det perfekt att slänag en scarf över sina röda brända axlar, runt sitt ruffsiga strandhår eller knyta runt axelbandet på väskan. Scarfens storhets tid är här, iallafall för mig.


Stjärnbeströdd scarf från Golden Goose
Blå prickig shalett från Balenciaga

Dagens önske outfitt



Jeans från J Brand
Ljusrosa t-shirt från Acne
Söt hatt med rosett från Junya Watanabe
Kavaj från Paul & Joe

Sleep is not overrated

Gäsp vad jag är trött. Jag måste erkänna att dansa i klackar tar på krafterna, och då men menar jag ingen tjusig liten vals heller. Utan mera hoppande i takt med musiken och händerna i luften. Fast jag har inte ont i fötterna idag, dock har jag svårt att hlla ögonen öppna. 



Sex and the City

Mr. Big och Carrie i Vogue. Kan det bli bättre? Jag älskar det, det är underbart genomtänkt i mycket vackra miljöer. Dessutom känns det passande nu när Sex and the City flugan är som värst och filmen börjar gå på biograferna. Så fint!


Tom Ford vad tror du att du håller på med?

Om ni sätt Tom Fords senaste summer/spring kampanj 2008 vet ni vad jag talar om. Om inte, får ni helt enkelt kika på den. Lite för mycket porr för min smak. Inte så lite heller, varför har de inte kläder på sig? Är det inte meningen att det här ska vara en kläd reklam? Men antagligen blir Tom glad, jag reagerar precis som han velat. Provocerande är nyckelordet.


Fredag den trettonde

Det känns lite konstigt att balen är över. Man har planerat och väntat så länge, kanske inte precis alltid läntat men det har ju faktiskt varit kul att shoppat balklänning bland annat. Fast jag fick riktig beslutsångest där ett tag. Kvällen var trevlig och här kommer Jag, Tess och Johanna i en cab till eventet.


En cowboy körde, vem var han igentligen?


Läskigt att gå ur bilden när så många tittade på!


Blondes have more fun

För väääldigt länge sedan lovade jag att lägga upp en bild på mitt outfit som jag skulle ha när jag skulle på 50-års fest. Men, jag suger verkligen på att fota mina outfits. Här är iallfall några bilder från den kvällen på mig (vadå ego-moment?) och man ser en pytteliten bit av min söta klänning. Nåja, den har ni ju redan sätt.




Gör mig i ordning

 

Den här frisyren känns så himmla kul att gå runt med. Fast det va lite pinsamt att stå utanför frisören och vänta på att morfar skulle komma och hämta mig. För en gångs skull är det skönt att Bålsta är litet. Innan jag åkte och klippte mig var jag och mormor ned till Kicks och köpte lösnaglar till mig och hon köpte ett L'oreal läppstift. Lösnaglar är perfekt eftersom mina ser hemska ut, dessutom är det värsta quiq-fixet där lippet redan år påsatt på naglarna. Hoppas det funkar!

Ps. På bilden ser mitt hår råttfärgat ut, eller till och med grått! Så är det förståss inte, det är äkta ljusblont. Jäkla mobil säger jag bara!

Dagens i-lands problem

Alltså ni får ursäkta, men nu tänker jag gnälla lite. Grejen är den att när jag var på Lindex igår och skulle köpa underkläder, helst ett par vita fina spetstrosor som aboslut inte fick vara string, fanns det inga i min storlek. ALLA var i storlek XL eller L eller vem vet, kanske till och med i XXL? Dom såg ut att vara gigantiska i vilket fall som helst. Jag blev lite nervös och stirrig men valde till slut ett par fina rosa. Antagligen var de slutsålda, eller så har Lindex helt börjat vända sig till Big mamas nu förtiden? Nästa gång shoppar jag på NK, say no more.



Ja, banne mig!

i've been training to party at your level

Den stora dagen har annlänt. Idag är det balen och sista gången (föralltid?) jag kommer se vissa personer från min klass. Så här ska jag göra:

1) Duscha - raka, peela och smörja in mig med lyxig duchkräm. Men nej, inte tvätta håret, det får frisören fixa senare idag.
2) Mjuk hud - smörja in hela kroppen (förutom ansiktet såklart, där används bara aloe vera kräm) med min nästintill magiska natusan baby softlotion. Yummy!
3) Åka och köpa lösnaglar med mormor - såklart ska de matcha min underbara blå scarf.
4) Välja vilken väska - jag har faktiskt gått från att ha inget altenativ till att ha två stycken.
5) Leta fram ett par nya strumpbyxor - och ett par extra så jag kan byta fall det skulle råka gå hål på ett par.
6) Åka till frisören - bli klippt och få en fin korkskruvsfrisyr. Åh, jag hoppas det blir vackert!
7) Åka till Tess - på förfest och göra oss i ordning tillsammans.
8) Sminkningen - den står jag för själv eftersom jag är livrädd för att någon make-up människa ska sminka på typ rosa ögonskugga. Man vet bäst själv vad man passar i enligt mig.
9) På med lyxiga trosor - i en butik nära dig.
10) Bal-outfitt on! - woho, nu är allting på, det börjar närma sig.
11) Dricka lite drinkar och prata - va nervös inför balen kommer jag nog också vara.
12) Gå bort till caben - Sätta på hög skön musik och schteeka dig. Haha
13) Komma fram - bli fotad tills man nästan tror att man är en kändis, hälsa på alla som amn känner och på alla som man känner som är där bara för att titta på.
14) BAL
15) Åka hem till Tess - byta om till något lite mer casual och vi är redo för efterfesten. (OBS! Jag har ännu inte kommit på vad jag ska ha på mig efter balen)
16) Party, party


Nathie kör stenhårt på korkskruvar

My new favorit bands are pretty much my old favorit bands

Igår kväll blev lyckad. Dessutom fick jag tre bucketter blommor igår. Idag ska jag åka och köpa skor (+väska och handskar hoppas jag) och sedan hämta ut ett paket Shampoo från Disp. Jag funderar på att åka ned till centrum med mopeden och köpa ett par nya snygga spetstrosor. Men jag vet inte fall jag orkar. I det förra inglägget skrev jag lite om mitt nya mode hang-up: 70-tals stil. Just nu tycker jag det är jättefint med en axelrämsväska (som jag har typ 50 av nu, det är bara att leta bland mormors gamla saker).

Classic black leather bag

Axelrämmsväska som i och försig inte är sådär ypperligt hippie-aktig, men den är fin och funkar anyhow. Från Mint&Vintage. Kostar 350 kr, där jag dessutom har 25% rabatt på allt.


Klockren att klona



Pause does it! Även fast den här stilen var lättast att kopiera känns det väldigt mycket coolare med en shysst 70-tals stil. Like this.

Dagens citat:

Lina: Åh, tack för blommrona mormor!
Mormor: Varsegod :)
Lina: *Sniffar på dem* hmm.. har någon parfymerat dem?
Pappa: Nej det är blommorna som luktar så. HAHA!

Nobody likes a sad gal

Okej. Slut med allt sorgligt. Mina betyg var ju ändå rätt bra, MVG i allt förutom 2 ämnen (eller 3 men man får ju ändå ta bort ett) Inte ett ända g. Jag är duktigt. Snart kommer Tess familj över, jag har på mig en ny tröja, jag har varit med pojkvännen hela dagen och haft det jättemysigt, det blir nog god middag och vi ska se på någon ny film. Vad har jag att klaga på? I have it all, right?



Men NU ska jag smörja in mig i lite foundation och ta lite ljusrött läppglans på. Och ett par jeans.

Vårat årtionde är slut

Idag var det avslutning. Nu är nian klart. Finito. För alltid. Det känns faktiskt rätt sorgligt, det är ju vissa personer man vet att man inte kommer hålla kontakten med. Fatän man gått tillsammans med dem i nästan hela ens liv. Ja, några av oss har hängt ihop sedan dagis. På ett sett har det ju blivit som en slags familj, inte för att vi alla känt varandra särskilt bra. Vi har snackat skit, varit elaka - men nu i slutändan undrar vi varför vi hatat varandra. För när man sitter där i kyrkan och hör rektorns usla tal om val i livet inser man att man älskar allihopa. Man vet inte vad man har för ens det är borta. Nej, jag grät inte. Det´var inte äns nära. Men det kändes ändå sorgset. Någon frågade ironiskt fall det var tråkigt att sluta nian. Jag svarade både och till personens förvåning. Det är en underbar känsla med en nystart och en hel sommar framför sig utan matteprov och krav. Efter sommaren dock kommer pressen vara högre. Lixom kraven.

Det känns som om jag gjort det här nu. Att den jag växt ifrån Futurum. Det har funnits stunder när jag velat bränna ned den till grunden. Men i mitt hjärta kommer den alltid vara. Fina minnen som kommer bli bättre och photoshopade med åren. För man glömmer ju nästan alltid bort det dåliga. Iallafall jag.

Tack. Det här var mitt tal till nationen.

Let's never speak of 2007 again



Jag har alltid haft svårt att förstå vad det är för fel på den här människan. För något måste det ju vara? Amy Winehouse har inte lyckats se normal ut på ett ändå foto än så länge. Jag tror det är dags för rehab. Igen.

Let's not do LSD again

Med Nancy Sinatra spelade i Windows media player blev jag sugen på att skriva en lista. Här är en över saker jag inte kan klara mig utan;

Min mobil: Det är inte så att jag sitter och smsar hela tiden. Men med min söta lilla mobil kan jag ta foton, skriva upp saker, kolla vad klockan är, ringa efter skuts och ja, skicka sms då. Om jag hade varit lite mer hurtig hade jag också kunnat använda den som stegräknare. Kanske i nästa liv.
En Paris-guid: Jag älskar Paris. Men om jag nu inte ska till Paris utan Rom är det ju klart att jag inte tar med en guid över Frankrikes huvudstad. Utan Rom såklart. Grejen är den att guide böcker är otroligt bra och inte alls underskattade.
Min iPod: Utan den skulle slöjdlektionerna vara dubbelt så långa och taxiresorna dubbelt så dryga. Jag funderar ibland på hur folk kan leva utan dessa små musikspelare. Än så länge har jag inte dragit någon slutsats.
Mina blogg-checkers: Varje dag måste jag besöka ett antal bloggar och se på deras uppdateringar. 
Mina vita vespa: Helst vill man inte be mamma och pappa om att skutsa en överallt. Då är det perfekt med en moppe. Den är smidig att ta sig fram med och matchar min stil. 
E riktigt bra book: Min svenskalärare må hata mina bokval (Marian Keys, Gossip Girl och perfekta hemmafruar är inget som hon tycker är bra litteratur). Men det struntar jag oftast i, för man ska ju läsa det amn själv tycker om? Nu när det är sommar planerar jag en tur till biblioteket och låna med mig runt 10 böcker. Ja tack!
Mörk choklad: Vem som helst kan ta sig ur en svacka med lite 70procentig choklad.
Mitt vaselin: Ingenting är så beroendeframkallande som den lilla gula burken fylld med - ja, vad är det igentligen? Jag har kompisar som blivit beroende av att använda lite av mig några gånger. Själv fick jag mitt addict geneom att låbna en klick av mormor min. Finns det något 6-månaders program mot det här?

closet01.jpg

Wow, vilken garderob!

Stackars rika lilla flicka?



Tillbaka från rehab, kastar vårat älsklings hatobjekt Lindsay Lohan kläderna för att hedra sin idol Marilyn Monroe. På framsidan av senaste New York magazine poserar hon naken, iförd en peruk. Fotografen Bert Stern tog liknande bilder på lolitan Marilyn Monroe för 46 år sedan. Jag tycker själv att det är en rätt häftig och konstnärlig bild. Vackert.

Okej eller inte okej?

Här är en konversation på msn mellan mig och min kompis. Är det eller är det inte okej att killen kollar på porr?

Lina Hammarström says:

Han - Lina sätt på åttan!

Jag - Hmm okej

Han - Nej! Jag skoja gör INTE det!

Jag - *blir nyfiken och sätter på kanal åtta, det visar sig vara värsta äckliga porren* Iiiiii! Ta bort det! *Kastar mig ner och håller för ögonen i - - - - säng* - - - - DU BRUKAR SE PÅ PORR!

(efter väldigt lång tid)

han - okej då, men bara HÖGST 3 gånger i månaden

Agnes;* says:

HAHAHAHAHAHHAAHAHA

Lina Hammarström says:

Inte bra!

Agnes;* says: jag tror nÄstan alla killar gör det , haha



Nej ja vet att det här inte är en porrbild, den är faktiskt från Victorias Secret. Men shit the same.


Varför är det så varmt i mitt rum?

Jag har väldigt svårt att vänja mig med den nya blogglayouten eller what the fuck det här ska föreställa. Inte var det något för gudarna om amn säger så, det varkar ju kanske funka bättre och gå snabbare. Men snyggt? Nono

igår låg jag och stekte vid min farmor och farfars pool hela dagen med Sara och Maja. Vi hade det jättemysigt och åt thai crackers, läste nya veckorevyn och blev brända (alltså jag blev verkligen röd på ryggen, aj). Sedan gick vi och köpte glass. Som vanligt fick jag värsta beslutångesten. På det sättet kan det ju vara skönt när man går och köpter glass med sin boyfrien och han betalar. Man frågar bara vad han tar, så tar man samma själv typ. För man vill ju helst inte ta något som är dyrare än hans. Även fast jag inte lever av den regeln (hihihi). Runt klockan sex kom saras familj på middag till oss. Vi hade det riktigt najs måste jag säga. När det var dags för dem att åka hem så följde jag med och slaggade hos Sara. pappa kom och hämtade mig rätt tidigt och idag har jag varit med pojkvännen. Vi har verkligen gjort ingenting (...) hela dagen. Det är sjukt hur länge man bara kan göra ingenting (...) utan att bli uttråkad. Hah. Ikväll ska jag bara ta det väldigt chill. Se lite på sex and the city kanske. Äta chilinötter. Vem vet?



Sen har jag en annan fråga, varför hänger Gemma på MIN George Clooney!?

Pardon?

Det är fantastiskt. Det är mirakulöst. Jag älskar sommaren, så alla som känner mig vet att jag tjatar om årstiden hela året om. "Mitt liv är tio gånger så bra under sommaren" säger jag alltid. kanske är det dags att byta ut repliken, eller iallfall sätta in en synonym någonstanns. (På tal om synonymer känns det som att det är den här hemsidan som räddad mina uppsatser på senaste tiden, USE IT!) Idag har jag suttit ute i solen och stekt lite (javet, alla mammor tjatar jämt om hudcancer men vad ska man göra? Det är som när man ser en skylt med "Var vänlig går inte på gräset" så måste man ju bara hoppa på det för att se lite vad som händer. Vad är så fantastiskt med just detta gräs? hm..), sedan så har jag läst Cosmopolitan (som gick före pojkvännen, han kände sig lite dissad om vi säger så) och Piraja. Jag har aldrig läst den där gymnasietidningen förut men jag trodde att den vara i samma klass som glöd ungefär (= alltså sög ***) Men den var ju jätterolig. Speciellt den där coola chefredaktören Måns Berg. Hallå, kan man få en dejt eller? Fast juste han va ju redan förlovad. Det skulle ju kunna vara så att han inte äns är snygg. Huhaligen! Det vill vi ju inte va med om.

Pardon?

- Urkaburka! vad är det här för någon bild?
- Det är en bild tagen för att sänka folks självförtroende och få ner dem på jorden igen.
(en konversatione mellan migsjälv och mig, vadå schizofreni?)

Aftonbladet

Aftonbladet.
Shhnnyygt.

Sex and the city lyfter sig

sam

När det gäller retuchering så måste jag påstå att jag har en dubbelmoral. När det är skönhetsreklamer, filmer och tidningsomslag till exempell så brukar jag föredra perfektion (om så att den är gjord i en kusin till photoshop). Men, i Sex and the city-fallet tycker jag att det är lite tråkigt. Man vill ju att Sam, Charlotte, Carrie och Miranda ska ha åldrats lite. man vill ju att det här ska vara dem några år senare och se hur deras liv blivit.

Gaaaha.

aoduivjda.jpg Negative Answers picture by 1_true_jangster

Jag kan inte komma på fall det här är roligt, eller inte. Hmm..


Let's get down to it.

Det är typiskt att när det händer mycket spännande i ens liv, som man verkligen vill skriva om, har man inte tid att sitta framför en dator. Själv orkar jag knappt bry mig speciellt mycket om skolan längre, och kvällarna blir bara senare. Igår var jag på aftonbladet med klassen, man fick välja fall man ville vara på en film- eller tidningsredaktion. Det blev tidning för mig (såklart!) och jag blev chefredaktör. När vi varit där åkte jag hem och låg ute och läste och solade. Runt fyra tiden åkte jag till pojkvännen och han bjöd mig på en jättestor mjukglass med päronglasyr. När jag kom hem så kom Josefin och Tess till mig och vi satte igång filmandet av våran svenska film.
Det blir bara såå topnotch.

Idag så har jag varit i skolan. Åkte hem efter det och pluggade lite inför engelska provet ute i solen (Jag måste bli brownie). Jag åkte på middag tillsammans med alla nior i skolan och sedan var vi på vårsalongen där några av våra finaste arbeten ställdes ut. Nu sitter jag vid mitt skrivbord och läser cosmo. Ikväll är det Grey's, missa inte! 


Anyday, anytime.

Idag var jag och Tess (Johanna och josefin bör också räknas in) helt flummiga. För att inte tala om igår när vi sprang runt och dansade i några 60-tals morgonrockar nere på bryggan. Hallå, vem var det som spetsade saften igentligen?

Skön reklam på Stureplan.se

Skön reklam på Stureplan.se

Någon mer än jag som tycker att Axe reklamen är rolig, med en tjej som hänger ned och försöker grabba tag i killen? Hittas på Stureplan.

"I Saw your mom naked on the internet"

Idag var vi på Skansen, åkte Djurgårdsfärgan och såg på Storkyrkan i gammla stan. Sedan så observerade jag att där va ju fiket Chokladkoppen som Blondinbella jobbade på förrut. Så Tjusigt! Det var stekhet i stan, men ändå skönt. Jag ska aldrgi mer ta med en kyckling/currymacka i den medkommande förpackningen, från och med nu kan jag lova att jag ALLTID ska lägga den ordentligt i en plastpåse. Behöver jag änns säga vad som hände? Emma stannade länge i Stockholm och kom hem med en muffins till mig. En riktigt stor maffig Amrikansk muffin med rosa puffig glasyr (eller "frosting" som man vill kalla det). Men vad händer sedan? Hon kräver mig på pengar för den. Jaja. Det var ju jag som ringde och beställde en och jag är redan skyldig henne ungefär allt jag äger. Ack.

 

Victoria Beckham för nya Marc Jacobs kampanjen. Inte alls lika snygg som förra, behöver man göra sig mer omänsklig än vad man redan ser ut? Vad hände Marc?

Men has feelings to... but who really gives a shit?

255ner8.jpg Funny image by tikigirl46

Alla älskar skadeglädje

Tjej 1 ~16: Alltså, jag är fan nöjd med mig själv nu!
Tjej2 ~16: Jasså? Hur menar du då?
Tjej1: Asså, jag känner mig verkligen lycklig. Och jag tycker faktiskt att jag ser himla bra ut!
Tjej2 (torrt): Det är väl tur, eftersom ingen annan tycker det...

"Ska det här föreställa ett inlägg?"

Jag hatar när bloggar som jag verkligen tycker om läggs ned. Fast nästan lika tråkigt är det när personen som bloggar, helt byter stil (slutar ha en rosa blogg, färgar det blonda håret brunt och går upp 12 kilo. Ja det hände med en av mina favorit bloggerskor). En gång i tiden var jag en stor beundrare av Karolina Lassbos blogg En Glamourprincessas dagbok. Hon bloggar inte längre, men för några dagar sedan såg jag ett foto på henne med, var det verkligen?, blondinbella. En annan söt blogg som jag älskade var Chic.blogg.se. Nu bloggar hon tillsammans med en kompis, men alldelles för sällan. Och så var det min blogg då. Är det något på gång eller inte mellan oss? Ja, det kan ju bara tiden utvisa. Det går i perioder.

Snart måste ju helt enkelt spexfotot komma? Måtte det bli bättre än DET HÄR! :O

Klassen

Igår

Vi kom iväg till 50-års festen jättesent så när jag kom fram passade jag på att hugga in på buffen. Jag snackade med Sara, träffade massor av gamla människor som man inte sätt på jättelänge. Jag och Sara bestämmde att vi skulle vara på fredag, roligt roligt. Jag måste också försöka få tag på Linnea - vi har inte träffats på snart fyra år. När jag ätit tårta, druckit läski och minglat lite så skulle vi äntligen åka hem. Då var klockan halv elva sådär. Ungefär en timme senare tog jag hoppen till en fest som va hos en kompis. Vi hade det jättekul, speciellt eftersom några var lite för fulla. Det blev inte alltför sent, jag kom hem vid halv två tiden igår kväll.

Imorse ringde veckarklockan klockan nio. Såklart klarade jag inte av att ta mig ur säbngen så jag sov i ytterligare än timme, gick upp och åt frukort (smörgås, blodapelsin och tropicanas multivitamins) och jag var pigg. Dagen har jag slösat bort på att filma svenska arbetet. Nejdå, det var inte alls tråkigt.

Sen har jag fått ett superhäftigt tema på min mobil: Windows vista. Jag gråter av lycka. Nu ska jag försöka hitta flera sånna här teman, dom är ju så roliga. Jag undrar fall denna sidan funkar by the way.

Nostalgi Louis Vuitton

Nostalgi Louis Vuitton

Jag hittade den här bilden på Vogues söta Sylvana Soto-Ward. Kommer ni ihåg när den här silverväskan stod högst upp på allas to-die for litsor. Jaja, alla vi modelejons iallafall. För mig hade den fallit i glömska. Bilden ser lite vintrig ut, men jag kände att jag behövde lägga upp den. Det var ju trots allt en väldigt fin väska det där.