VILKEN UNDERBAR PRESENT

Bland annat den här underbara boken fick jag av min underbara vän Eva i födelsedagspresent. Blev så glad eftersom jag önskat mig den. Boken handlar om Carrie från Sex and the city innan serien. Jag längtar tills jag ska börja läsa den! 


Åh jaaa!

LIDER AV BRUTAL PARFYMÅNGEST


Vilken ska jag köpa!?

DRINKAR PÅ BISTRO BOHÈME

Hej snyggingar!
Jag har länge letat efter en bra restaurang som ligger centralt i Stockholm, någonstanns man kan äta innen man ser en film på Sergel. Nu har jag äntligen hittat ett charmigt alternativ - tro det eller ej - på Drottninggatan (långt upp). Maten på Bistro Bohème vågar jag ännu inte uttala mig om eftersom jag och Eva bara tog en drink där för några dagar sedan. Skämdes nästan för att den var så tjejig och hade ett sånt töntigt namn. Drinken i sig var kanske ingen höjdare, smakade mer krossad is än jordgubb men bistrot i övrigt känns chict och har en cool toalett!


Eva med sin Baby Baby

SKANDALÖS UPPDATERING

Hej och ursäkta!
Skoja inte om den dåliga uppdateringen, men jag har faktiskt varit busy. Vad jag gjort de senaste dagarna känns något luddigt eftersom mitt korttidsminne sviker mig om jag inte bloggar om sakerna jag gör. I alla fall har jag ätit mycket god mat, återupptagit träningen efter semestern och träffat mycket underbara människor. Även spenderat lite för mycket tid på Barkaby Outlet. Måste tips om Michelangelos Lasagne al forno som Rasmus bjöd mig på - utsökt!


Michelangelos

NU ÄR JAG I SVERIGE

Hej!
Nu är jag hemma i Sverige igen, känns väldigt konstigt ändock väldigt skönt. Vädret här är iskallt. Jag tänker till och med ha på mig uggs när jag och Rasmus åker in till stan idag. Flygresan igår gick finemang, behövde dock gå upp halv fem vilket inte var lika splendid eftersom jag typ hade sovit två timmar då. Men ingen fara med mig, satte mig på flyget med en latte i handen och lyssnade på musik. När jag kom hem åkte jag med min lillasyster och mormor och morfar till Sigtuna för att celebreata lite att vi fyllt år. Åt en väldigt god middag på Farbror Blå- skagen toast till förrätt och fläskfile till huvudrätt. Sedan hade jag en underbar kväll med Rasmus, såg på Farsan och mös. Ikväll bjuder han mig på middag på Michelangelos i gamla stan och så ska vi köpa en filofax till mig! 




Skagen toast och fläskfile var det här


MÅSTE GITTA TILL DUSCHEN NU

Hej puddingar! (kändes passande på grund av bilden nedanför)
Sitter lite lagom svettig efter en power walk (jag vet att det ordet är så 2007 eller något, men det var helt enkelt en walk med mycket power i). Min kropp börjar bli lite rubbad av värmen, idag var det 29 garder när jag åkte in till stan för att handla lite. Då klädde jag på mig långärmat och långbyxat och sa "Gud vad kallt det är idag!". Oui, je suis cp. Jag hittade en del najsiga saker idag. Väldigt viktiga grejer liksom - rosé, lyxiga sängkläder och färscha ballerina skor bland annat. Nu är jag så galet stolt över mig själv att allt är kirrat inför morgondagens avresa (packat, städat, laddat) att jag faktiskt ska äta mina sista macarons och se på lite Gossip girl. Men först - en dusch!


Chokladpudding assow

BILDER FRÅN IDAG

Godkväll!
Det spraklar av fyverkerier utan för mitt fönster nu, här firar man nationaldagen för fullt. Imorgon blir det en sista runda i affärerna, måste köpa lite smått och gott innan skolan börjar. Problemet att få med sig allt hem börjar bli ett faktum. Igår när jag fick min mobil lyckades jag på något vänster även lura till mig lite kläder inne på Zara. Deras rea (i alla fall här) är to die for!




Folk överallt

OM MAN GOOGLAR PÅ MIG ASSÅ



Klart jag menar gud, vilken annan Lina skulle jag syfta på?

JAG HAR EN NY MOBIL


Min nya älskling

GASTRONOMISKT INLÄGG TILL EVA

Hejsan!
Känner mig helt slut, dödshungrig och vill i princip aldrig mer se en militär i mitt liv. Mitt huvud gör ont. Idag är det Belgiens nationaldag och det firas med att överallt ska det finnas militärer och poliser som visar hur man minröjer, klättrar på väggar och gud vet vad! Jag känner mig hur som helst som jag blivit överkörd av en av deras pansarvagnar efter en sådan här dag inne i Bryssel. Människor överallt. Inlägget är btw tillägnat till Eva för att jag åt lunch på Subway - hennes favoritresturang!


Chicken teriyaki

FRANSK INREDNING ELLER?

Nej, bara H&M Home med deras nya kollektion. Nu innan hösten när man kommer vara inomhus mer känns det rätt att rusta upp rummet lite. Och har det blivit lite väl mycket shopping på rean och utgifter i form av resor är H&M Home ingen dålig idée varken för hemmet eller plånboken. Själv kommer jag nog satsa på den här pläden!


Beige kudde med tryck, 99 kr
Påse med volanger, 79 kr
Kökshandduk, 49 kr
Kudde med ruffles, 149 kr

LITE FLER FRANKRIKE BILDER

Godmorgon!
Nu har jag rise'at och shine'at. Jag sover alldeles för länge om dagarna nu för tiden. Har inte ätit någon frukost utan väntar på att mamma och pappa ska bli klar med brunchen med scrambeld eggs och bacon. Idag är det lite mulet, ändock väldigt varmt. Jag har än inga planer men att kolla på en ny mobil sounds like a good idea. Sitter här och luktar på mitt starbuckskaffe, shit - det luktar verkligen himelskt!






Fina frankrike

HARPERS BAZAAR AUGUST

Det börjar bli dags att sätta tänderna i höstmodet, men än återstår några dagar av sommarkläderna. Inte för att det inte kommer vara varmt om en vecka men längre går det helt enkelt inte att hålla sig borta från uggs, varma jackor och skinnvästar. Det var länge sedan det var någon fashion här på bloggen, här kommer ett utkast ur augustinumret av Harper's Bazaar US med Jessica Stam (Oj, inte dags för henne att gå i pension snart? Är hon inte typ 80 år i modellålder?) taget av Alexi Lubomirski. Very fine!






Bilder: Fashion gone Rogue

JAG ÄLSKAR MUSSLOR

Godkväll!
Ätit riktiga smarriga musslor i vitvinssås till middag på La moule à Gogo i Waterloo. Det var ett tag sedan med musslor alltså, något man måste passa på att äta när man är i Belgien. Imon ska jag försöka leta reda på en ny telefon. Jag var lite inne på en vit blackberry (låter lite smått paradoxalt ja) men tydligen är det lite krångligt med abonnemang då. Så jag letar vidare. Efter middagen blev det god kaka och té ute på baksidan.




Gott, huh?

OM DU INTE HAR NÅGOT ATT SE PÅ

Kände att det var läge att slänga in ett litet filmtips på musikalfilmen Nine. Väldigt vacker, väldigt inspirerande. Musiken (Be italian fastnar på hjärnan) är något extra. Kläderna är suveräna! Nu ska jag ut och äta, sitter med nyduschat hår. Blött. Men det får funka, ser färscht ut när det är sommar. Jag har ändå ingen hårfön här!






Snapshots från filmen

GRATTIS LILLASYSTER

Halloj!
Vädret här är finemang, men väldigt varmt. Man måste ta ett djupt andetag innan man kliver ur ac:ade bilar. Emma, min underbara lillasyster, fyller sexton idag. Jag har varit och köpt tårta till henne (samt en mysdress, en dagkräm och en nattkräm till mig själv). Innan jag hasade mig ut till affärerna så har jag legat och pressat lite i solen, läst en mysrys roman och lite King. Ikväll ska vi ut och äta musslor, sedan kommer Emmas kompis med flyg. Utvärdering av musslorna kommer ikväll!






Fields of gold

FYLLDE ARTON I PARIS

Godkväll!
Kände att det var läge att berätta lite om min gårdag nu medan jag väntar på att Gossip girl ska ladda klart (är på avsnitt 11 på första säsongen, team Chuck säger jag bara). Jag fyllde ju år liksom! 18! Även fast jag fick ett väldigt attraktivt erbjudande ("Hey, come with me! I'll show you Paris!") av en fräsch kille, så var jag med familjen hela dagen. Sprang runt i affärer (det jag gör bäst vettni), åt god pasta (not very french though) och insöp atmosfären. Jag älskar Paris. Jag älskar livet (fast det hade varit än bättre fall du var här Rasmus!). Fy fan vad den här semestern har varit bra för mig!




God mat är najs

GOTT ATT DRICKA I VÄRMEN

Tänkte tipsa som McDonald's goda persiko frappe. Finns den i Sverige också? Väldigt trevligt om man åker bil, bara att köra genom drive thru så har man något att smaska på. Nu ska jag ta en promenix med mamma!


Frappisen

DAGS FÖR LITE TRUE BLOOD


Nu ska jag stilla min True blood abstinens lite

STARBUCKS TANZANIA MEDIUM

Nu blev jag galet trött på all blogguppdatering, tänke bara infromera om att jag köpt med mig Starbucks kaffe med bönor från Tanzania (limited edition woho!) som jag ska dricka innan skolan i höst. Har börjat tagga, måste hitta saker och motivera mig med. Det går väldigt bra!


VECKANS CRAVING NR 2

Först och främst vill jag ju ha ett slott, second on the list är en maffig vinkällare. Inte en sån där med flaskor i (en sån har vi redan även om den inte appear to be en källare utan vara över marken) utan en med stora tunnor. Ja, ni förstår vad jag menar!


Tunnor med vin typ

CHATEAU BRÉZÉ

Hej!
Ett häftift slott vi besökte var Chateau Brézé. Det var rätt snyggt, lite för lite tinnar och torn dock. Gillar törnrosa stilen liksom. I alla fall fanns där en maffig vallgrav som man kunde vandra runt i och gå ner i gångar under slottet. Jag blir inte precis tänd av tanken på grottor och att det finns en chans att man blir instängd där, hela slottet rasar samman på en eller aldrig hittar ut och blir som den där gubben i Astrix & Obelix som det växer svampar på. Det hela gick dock bra och vi överlevde.






Cool vallgrav

SAMOUR SLOTT

En av de större närliggande städerna var Samour, vi besökte deras pampiga slott. Dock inte alls i min stil, för grovhugget och feodalt. Min pappa gillade det nog, han verkar föredra medeltida fästningar framför renässanslott! Något jag under resans gång kommit fram till är att jag ska bo i ett slott när jag blir stor. Det behöver inte vara gigantiskt, men det måste ingå en vingård.






Samour och deras slott

UNDERBAR TRÄGÅRD

Trägården till huset vi hyrde var fantastisk - och gigantisk! Det var riktigt härligt att befinna sig på den franska lantbyggden, helt avskärmad från allting. Vi plockade squach, gurkor, aprikoser, körsbär och annat i trädgården. Så mysigt! Sedan blev det (väldigt) många turer till närliggande slott och långa kvällspromenader!






Livet i Chavigné

BACK FROM FRANCE

Hej snyggingar!
Nu sitter jag i Bryssel igen, nyduschad och fräsch med en grillad hamburgare i magen. Mums! Tyvär fungerade inte det trådlösa internetet i huset vi lånade så jag har inte kunnat blogga (eller vara inne på facebook!) på en vecka. Eh, det tar vi igen idag sörrni! Vi hyrde i alla fall ett hus i staden Chauvigné i Loiredalen där även Jude Laws föräldrar tydligen bor.






Fantastisk trädgård

FRANKRIKE NEXT

Halloj!
Titta vad tidigt jag är uppe! Åker till Loiredalen i Frankrike nu. Hoppas på att det kommer finnas en dator med uppkoppling, men det är säkert ingen fara. Nu ska jag sätta mig i bilen och försöka sova bort 6 timmar samt lyssna på min älskade iPod. Puss!


Chillig lillebror

SNART ÄR DET MIDDAG

Hej igen!
Idag är det inläggskavalkad som gäller - för fulla muggar! Det har inte blivit mycket bloggande av i veckan (Typ; Va, har jag en blogg!?) och sedan måste fallet vara så att jag har någon slags livskris eftersom jag hela tiden springer runt och spelar fotboll på baksidan med min lillebror. Jag vill också upplysa om att en större konsumtion av SOLO-tidningar är skadligt för hälsan. Pröva själva så kommer ni förstå vad jag menar! Men vad gör man då? När man börjar känna sig lite förvirrad? Man shoppar. Man shoppar. Och så shoppar man lite till. Mysdressar i velour är roligt att köpa, köpte en i en ny rosa nyan igår ju!






Snygg-Bryssel

CHOKLADMACAROONS

Titta vilka sötnosar som fick följa med hem från Brygge igår! Åt upp en blå igår, dom smakar choklad och är faktiskt riktigt mastiga. Dessutom är dom ju större än dom man vanligtvis köper på Ladurée så man blir ganska mätt, fast de man köper i Paris är såklart godare. Min favoritsmak av dom jag provat är citron, dom är så syrliga! Annars är karamellsmak också smaskens, creamy and nice! Ska kila ned och äte en nu tror jag!


Gud vad gott!

THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE

Igår kväll såg jag på Eclipse med Emma på bio. Den var väldigt bra faktiskt, hade rätt låga förväntningar eftersom jag tyckte att tvåan var SÄMST. Här hade dom dock fått till det och Jacob var grym. Edward är lite tråkig, tjatar bara om bröllop hela tiden. Jag och Emma tyckte filmen var rolig, även fast det inte var någon annan i salongen som skrattade så dampgarvade vi som bara den. Herregud. Men en bra film helt enkelt. Team Jacob säger jag bara!


Twilight asså

SHOPPINGGUIDE DEL 1

When in Belgium är det troligt att man kommer stöta på ett STORT utbud av spetsbutiker och chokladaffärer. En gata utan minst en chokladfontän i skyltfönstret är inget shoppingstråk i Bryssel. De största chokladbutikerna är Neuhaus, Galler, Godiva, Leonidas och supersnygga Marcolini. Här gäller det att handla, till motsats av spets/knyppelaffärerna där endast gummor (se bilden nedan) shoppar runt.

(1) Hünkemöller - Inte en Belgisk kedja utan tysk, utspridda affärer i hela Belgien och länderna runtomkring med snygga (inte superbilliga) underkläder. Passa på att bunkra upp med bh:ar härifrån under rean!

(2) Jennyfer - Billigast och bäst i Bryssel, här finns lika mycket shit som underverk. I år har jag fyndad klänningar, koftor och skinnpajer här.

(3) Carrefour - Belgiens Monoprix ungefär. Faast bättre. Här finns det galet mycket nya chipssorter, Angleterrehyllor där man hittar marmelader och macaroons. Hur dessa är i kvalitet vågar jag inte uttala mig om, köpte några kakor igår men från en mindre boutique.


-Fin spets Hjärtrud!

BELGISKA FRITTES ÄR BÄST

Precis så här smarrig och sofistikerad såg min lunch ut igår. Men kom igen, jag tog en cola zero istället för en vanlig. Anyhow, om ni åker på semester till Bryssel någon gång så är det pommes med majonäs man ska satsa på - det är något av en belgisk nationalrätt som man kan köpa på små stånd vid gatan. Belgiska våfflor och Australian Icecream är också värt att prova!


Smarrigt!

BONJOURNOS

Kom typ på att jga hade en blogg. Nu har Rasmus åkt hem, tempraturen i det här landet bara stiger och stiger. Understiger aldrig 30 grader känns det som, det är till och med kokhett på natten. Nu hoppas jag mest på att de moln som finns ska försvinna så att hetten förvinner ut i natt. Jag måste ha svalka! Gick upp i morse helt utsvulten och förstörd av den varma natten och åt en halv pizza till frukost. Igår var vi i Brygge, en fin gammal belgisk stad. Vi började med att möta upp min mammas vännina och hennes man, åt en bit och vandrade runt i staden. Sedan skulle familjen åka kanalbåt och då pös jag och Emma iväg för lite shopping!




Stadens gator

ORKADE INTE TA EN BILD ASSOW

Hej igen!
Galet inägg nedanför, låter det dock stå kvar för att det var rätt roligt. RÄTT roligt, emellertid inte lika kul som jag brukar vara! Har blogg-skolkat lite lately, orkar inte sitta vid datorn här i Belgien. Idag blev det ordentligt med shopping i Bryssel och igår hittade jag en del fina saker i Waterloo. Nu ska vi strax äta middag, det blir något grillat i vanlig ordning och jag har kirrat squach (orkar inte googla efter stavningen, sorri) åt folket! Vi hörs kanske. Kanske inte så snart. Jag ska lägga mig i soffan och äta beef jerky med Rasmus typ!

OFFICIELLT KAPAD!

Hej!
Kände mig lite haxxig (meheh) idag och tog mig därför tid till att kapa den här lite halvdåsiga bloggen, medan den riktiga pennfäktaren glider runt i Tyskland. Undrar om någon kommer bli överraskad när denne får tag på en internetuppkoppling igen..

På sätt och vis känns det lite halvt onödigt och patetiskt med tanke på antalet läsare bloggen har (theresius och nina?), men å andra sidan sitter jag här lite bakis och allmänt seg från gårdagens fest och har således inget bättre för mig.

För tillfället har jag inget överväldigande att ta upp så det blir till att publicera min ytterst utstuderade top 3-lista vad gäller störigaste insekten att få in i rummet:





Myggan - Helt enkelt för sitt otroligt jobbiga, vinande ljud samt att den gör så att det kliar. Bestämmer man sig för att döda äcklet slutar det alltid med en fläck på väggen som i stort sett är omöjlig att få bort. Utöver detta hittar den alltid drygaste möjliga tillfälle att dyka upp på.

Humlan - För sitt mycket egendomliga ljud och sin frånvaro av förnuft. Den är helt enkelt hjärndöd. Studsar inte bara en eller två gånger mot fönstret utan säkert 634 gånger FÖR MYCKET.

Flugan - Därför att det är en blandning av myggan och humlan. Den sätter sig på kroppen och knatar omkring, vilket kittlas på ett extremt otillfredsställande sätt. När den inte gör det så ska den mot alla odds trycka sig igenom fönstret. Dessa dunsar som skapas kan driva inte bara en, utan en miljard män till vansinne utan tvekan. Utöver dessa otroligt enerverande företeelserna surrar den.







// RASMUS

LYXIG HÅRACCESSOAR

En fin håraccessoar skulle inte vara helt fel, jag är väldigt inne på strass, diamanter och pärlor av alla dess slag just nu. Den nedanför är av lite exklusivare slag och kommer från Deepa Gurnani, men vem vet vad man kan hitta på rean!


Fint på huvudet

SLUTSPURT I KÖPENHAMN

Hello there!
Sitter fortfarande i Köpenhamn, Nina packar eftersom hon åker till USA imorn på GYLC. Själv sticker jag iväg till Belgien men har redan fyllt resväskan och den är redan överbelamrad. När jag åkte från Sverige var den perfektomono, sedan blev det lite shopping och den liksom svämmade över. Jag vill gå ner till stranden men alla är så otagg att man dör. Får följa med på museum eller något istället eftersom jag inte vågar ligga på stranden själv mellan alla topless tanter. Danska människor är något mer frigjorda än oss fyrkantiga svenskar om vi säger så.!

SUBWAY OCH CHANEL

Hej snyggingar!
Idag glömde jag kameran hemma och det kommer därför inte komma upp några snygga bilder från Louisiana idag. Dagen har vi ägnat åt att strutta runt på muséet och druckit coca cola zero i solen. Vädret är fantastico. Morgondagen skulle jag gärna spendera på stranden. Jag ser havet när jag kollar ut genom fönstret, ack vad jag tycker Charlottenlund är fint! Trovligtvis kommer det inte bli mycket tid till det eftersom man för första gången öppnat upp Arne Jacobsens hus med rundgång. På söndag åker vi till Belgien och på måndag kommer Rasmus. Jaja, inga bilder var det alltså - så jag tog några tidigare från veckan!
Ninas fula väska


Vår lyxiga lunch

NINA DAS GRILLMASTER

Yo ma niggas liksom

GRILLAT ÄR NAJS

Hello bitches!
Therése (jag hoppas för guds skull att jag satt apostrofen åt rätt håll annars kommer jag få stryk), ursäkta mig för den teribla uppdateringen. Jag vet att du följer bloggen slaviskt (probably the only one!). Igår var jag som sagt i en stad som heter Göteborg och shoppade lite - det fanns en del bra affärer där faktiskt. Hittade tre klänningar och ett skärp. Staden? Nja, Stockholm klår detta any day säger jag bara. Idag har jag varit på exprimentarium, annars har jag bara njutit av solen (som för övrigt inte sken i Götet) och ätit grillat. Jag känner mig allmänt taggad på livet liksom. Men ett tips - gå aldrig på det där jävla muséet jag beökte idag. Pain.
Före grillning:


Efter grillning:
Märker ni inte att det är något som är galet är det er det är fel på!