Ner till stranden och bada

Jag är hemma, ja det var ju några dagar sedan jag kom hem nu faktiskt. Jag som trodde att bilresan skulle fortsätta in i evigheten, jag räknade seriöst minuterna tills vi kom hem. Men det var värt det (trots att jag satt inträngd brevid en alltför stor bilstol). Vi stoppade i Danmark hos några kompisar och sov där några nätter. Det var jättefint väder så vi låg på stranden och va i stan och fikade på Baresso väldigt länge. Igår åt jag och Rasmus pizza ute i gräset, men nu kommer Tess snart så jag ska packa en väska till stranden. Massa saker har hänt fast jag orkar inte skrivaom allt.
PUSS


Sista dagen i Belgien innan vi åker typ

Efter ett litet breakdown av hela min layout (ja, det var mitt eget fel) gjorde jag om hela f-n skapet. Och nöjd blev jag. Idag har det verkligen spöregnat och jag sprang ut och in i affärer. Jag blev dyngsur eftersom jag inte ville sätta på min fula och tråkiga regnjacka, men det gjorde inget för det var så varmt i luften. Sedan började det blixtra och dundra - jättekul! I Sverige är det så sällan åska, det som är så mysigt. Idag har jag köpt en jättesnygg väska och ett par vita sneaks i converse-modell. Imorn bär det av till Charlottenlund, Köpenhamn, Danmark. Det ska bli grymt kul att träffa Nina, jag gillar även Köpenhamn som stad. Här är lite bilder från de senaste dagarna, hoppas inte någon blir sur för att personen är med på bilderna nu, hoho.






















Nu ska jag gå och läsa in min smarta bok

Hello
Nu är jag rätt trött, men jag har lust att sitta vid datorn ändå. Rasmus åkte hem idag och efter det så städade jag "mitt" rum, lyssnade på min Ipod och åt tryffel. Sedan såg jag och Emma på filmen "Säg att du älskar mig", den var väldigt hemsk och jag tyckte inte om den. Tur att vi hade Ben & Jerry glass som lättade upp stämningen. Imorgon ska jag och familjen till Luxenburg för att min mamma ska köpa massor porslin. Själv ska jag köpa shampoo, balsam, duschkräm och andra krämer - dom har väldigt mycket bra sånt där. Dessutom har jag prövat nya Coca cola plus idag med vitaminer och grejer, den har inte kommit till Sverige än. Jag tar med en till dig Tess!

Godmorgon

Hejhej!
Igår fyllde min syster år så vi var på en djurpark, sedan tog jag med henne till en bra affär och vi åt Pizza hut. Jag hoppas att hon fick en trevlig dag. Så fick hon en söt pyjamas (i ett väldigt snyggt paket) av mig. Vi var på Antwerpen Zoo och det fanns hur mycket djur som helst där, roligast var det att se på små ap-bebisar och att gå i reptilhuset. Helst skulle jag velat sett när de matade pirajorna, det skulle varit spännande, hoho. Nu sitter jag och väntar på att mitt hår ska torka så jag kan platta det och sedan runt fem tiden ska vi hämta Rasmus på flygplatsen. Det ska bli jätteroligt, mina outfits har helt enkelt inte varit kompletta utan min snyggaste accessoar. Mohaha!


Gulliga flodhästar på djurparken
Ps. Tack för alla grattis sms, tyvär kunde jag inte svara eftersom det skulle blivit för dyrt att skicka från Belgien. Men puss på er!

Det är slitigt att vara globetrotter

Nu är jag sexton år!
Själv har jag inte riktigt insätt det än och det känns absurt att jag får köpa champagne lagligt här nu, ta körtkort i USA och börja övningsköra hemma i Sverige. På tal om det sista, jag tror jag väntar ett tag med det. Igår var jag som sagt i Paris. När man är där känns det verkligen som om man är vid jorldens mittpunkt, det är där allt händer. I present fick jag nästan bara pengar och det var skönt, man vet aldrig vad man kan få för galenskaper annars. Jag och familjen gick upp sjukligt tidigt för att hinna in innan all trafik började stocka upp sig. När vi kom fram så gick vi till Lafayette - de fina bilderna ni ser högst upp med balkonger. Ett varuhus som är ungefär den franska motsvarigheten (dock ett snäpp finare) till NK. Sedan struttade vi runt på Paris gator, tittade in i små boutiquer, beeundrade makaronerna (hehe, nej inte pasta, klicka på länken. Och nej, de heter inte makaroner igentligen och jag såg att de fått in sånna i mini format på Neuhaus i närheten) på Laduree och hittade mina mammas nya favoritaffär Natura (jag säger bara - hon och hennes lyxig-tvål-fixering). Vi lunchade ironiskt nog musslor på en Belgisk resturang och åt en god middag på KFC. Det behöver inte vara flådigt och dyrt för att vara gott. Men som sagt, Paris går inte att beskriva, man måste besöka det för att älska det (hallå, Lina är en levande klyschaeller vaddå?). Sedan igår har jag shoppat en del. Jag har köpt ett par paperbag waist-shorts och en tröja på NAF NAF, en t-shirt och en söt klänning från Zara, en pyjamas och en födelsedags present till min syster från Womens Secret och massa underkläder från Hunkemöller. Herre gudrun, jag känner mig verkligen mycket fatigue just nu av all shopping. Nu ska jag gå och däcka framför tv:n.

Pretty-pretty-pretty

Royaux des Beaux-Arts de Belgique

God kväll!
Idag har jag varit på Musées Royaux des Beaux-Arts de Belgique med min mamma, pappa och min lillebror. Det var väldigt roligt och intressant, minus att jag dock hade världens skoskav. Fast att gå runt på stora pampiga muséeum och se på Salvador Dali målningar funkar alltid i min värld. Efter lunchen köpte jag lite nya rosa underkläder. Imorn är en stor dag, ni vet väll vad som händer då? Såklart ni gör. Jag fyller år och jag förväntar mig att många gratulations sms. Ring inte på min mobil för att det kostar way to much (för oss båda), men du får gärna ringa på hemnummret till de vi bor hos i Belgien. Så det blir att gå upp tidigt imorn och åka till Paris, gå på resturang, gå på Louvren och shoppa en smula. Åhå, jag undrar vad jag får i present!


Kjol från H&M, tröja från Vila, skor köpta i Belgien och väskan är vintage.

En bild säger mer än tusen och ord

Hej sötnosar!
Nu sitter jag här och är attans stolt över mig själv. Jag har nämligen shoppat en början på min höstgarderob. Idag har jag varit i Bryssel med familjen. Vi började dagen i downtown delen av staden (luv, luv, luv) och gick mest runt och såg coola ut och titade i affärer. Sedan fick jag riktig kläd abstinens efter att vi varit på den läskigaste marknaden någonsin. Ja, jag kan ju ta det från början med att jag under hela tiden vi var där gick runt och sa "I'm totally freaking out!" och ororade mig för att få skabb. Människorna som var där (inte för att vara elak måste jag tillägga) såg ut att inte tagit en dusch på sådär ett sekel. Nämnde jag löständerna? Tja, man kunde köpa begagnade löständer. Min mamma köpte en tavla och hon blev så chockad över att den var så billig att hon glömde pruta (undra varför, den var ju så fiiiiin). Efter gick jag på affären Jennyfer och köpte ett per mycket snygga chinos och en stor brun kofta. När vi kommit hem från Bryssel gick jag och Emma på café och hon åt världens(?) dyraste glass och jag drack en milkshake. Jag bör också tillägga att jag gav mycket dricks, dock i encentare. Hehe. Nu ska jag kolla mailen!


Randig tröja från Land's end, tights från nån stanns, väska vintage, Rayban solbrillor (okej, fejkade men jag har äkta med) och skor köpta i Belgien.

Jag är framme och jag är på semester

Hallå!
Efter många timars slitig bilresa inklämd bredvid en gigantisk bilstol där min pyttelilla lille bror suttit (vad hände med rättvisan i världen?) är jag nu framme i Belgien. Nåja, jag har varit det ett tag. Resan började i söndags och vi kom fram till våra kompisar i Viken, Skåne under kvällen. Vi badade i deras pool, snackade, badade i havet och såg på film. Sedan fortsatte vi resan igår och kom fram till Belgien runt klockan fyra på natten. Jag skulle vilja säga att jag lider av jetlag, men jag har ju inte åkt igenom några tidszoner så det är väll föga troligt. Idag sov jag länge, följde sedan med mamma och pappa till mataffären och köpte den efterlängtade bananmjölken. Okej, jag sluktade en hel förpackning redan när vi åkte genom tyskland igår. Förresten, varför är tyskland så stort? Vi funderade på fall de hade utökat gränserna men kom sedan på att - shit - så där tänker vi ju varje år. Jag har även hunnit med att gå lite i affärer, bland annat kollat in ett nytt Zara här i Waterloo. Fast det blev ingen shopping idag, jag orkade inte. Och ja, det kommer bilder, men inte idag. Imorn så åker vi nog in till Bryssel och jag funderar på att dra med systern min på en café-frukost. Det skulle sitta fint. PUSS

Ps. Om ni har hört ryktena så är de inte sanna, fast du får ju såklart tro vad du vill. Jag tänker inte bevisa något. Vilka rykten? Ja, det skulle du bra gärna vilja veta va!

Tillbaka till Stockholms dialekterna igen

Dalarna var super.
 Vi hade det jättemysigt. Kvällen började med att vi satt ute i solen och drack läsk, sedan blev det otroligt god libanesisk mat och framåt småtimmarna började det bli lite galet och någon försökte tillverka en poncho av en filt med hjälp av en sax. Såklart blev det god dessert och jag stod och beundrade en kvinnas snygga Miu Miu skor. Vi hade det som sagt sjukt trevligt. Nu är jag helt slutkörd och jag gissar att det kan bero på någon av fäljande andledningar; 1) Det blev rätt sent igår kväll 2) Jag har utsatts för förmycket passiv cigarr rökning eller 3) Jag har cyklat väldigt långt idag.  Imorgon åker vi till Skåne och sover där, och på söndag kommer vi fram till Belgien. Så nu är det bara att packa om väskorna och sen blir det troligtvis "Just my luck" film med Emma.

Måste nog säga att jag tycker att bilden blev rätt skön, jag servar med lite vinglas åt folket.

Här får jag inte mycket gjort

Okejokej, det blir ingen packning idag.
Dels för att jag är lite slö av mig, dels för att kattten ändå skulle lägga sig på mina vackra kläder (=det skulle lukta katt) och för att ja, jag har tid att göra det imorgon. Förhoppningsvis. Snart väntar middag med mamma, mormor, morfar och lillebror. Sen iväg igen. Medans jag var borta hade biblioteket ringt och sagt att jag behövde lämna tillbaka en bok jag lånat igår, och inte kunde jag gå in och prata med dem heller eftersom det var stängt. Så det var bara att lämna in. Verkligen jättekul att man får låna böckerna så länge i den här staden, verkligen askul. 
Nej, nu ska jag sluta va sur. Jag fyller ju faktiskt år snaaart!


Kände bara att jag behövde lägga in en bild på mina snygga shorts

Veckan har gått snabbt

Sådär ja!
Nu är jag tillbaka igen. Jag kan ändå inte fatta att det gått en vecka sedan jag bloggade sist, som om jag behöver extra bevis på att sommaren bara rinner mellan mina fingrar. Men på lördag bär det av ut i Europa oh imorgon blir det Dalarna där vi ska hälsa på några kompisar som bott i Belgien, i deras sommarstuga. Alltså ska jag packa idag så att jag hinner. Jag känner mig ovanligt nog rät förbredd för den här resan - nästan 3 timmars modevisningar, Beck i ljudboks-form och massa musik ska läggas upp på iPoden, sedan har jag redan planerat rätt bra vilka kläder som får följa med. Idag så ska jag även träffa Rasmus. Såklart.










I'm having a breakdown

...och det är därför som jag tar en blogg-paus den här veckan.
 Nej jag skoja bara. Men skämt och sidor, jag kommer inte blogga för ens på onsdag nästa vecka. Jag känner att jag måste ta en paus och bara chilla lite, se på Sex and the City, äta nudlar, läsa "Sex veckor", försöka sluta bita på mina naglar, va inne på facebook och prata i telefon. Vi hörs!


Sen ska jag också försöka planera Paris besöket


 


Jag kom in på VRG

Igår kom beskedet. Jag kom in på Naturlinjen på Victor Rydberg, Odenplan. Det var väll inte helt oväntat, men det kändes ändå så otroligt skönt att nu är det klart med intagningen. Det har varit lite dålig uppdatering här på bloggen men det är för att jag äntligen tagit det lite lungt. Den här veckan är det Stockholm Fashion week by Berns. Det är Stockholms inofficiella modevecka på Berns där många av Sveriges största märken valt att visa sin vår/sommar 2009. På Onsdag kväll har Carin Wester en visning utanför Berns som är öppen för allänheten att gå på. Spännande!