Söndagskväll

För att snabbt samanfatta min helg skulle jag kunna säga att jag 1. Varit med Rasmus 2. Varit med Rasmus 3. Ätit thaimat och haft filmkväll med Tess och 4. varit med Rasmus. Man märker ju snabbt att jag är en förespråkare för variation. Så, nu, sitter jag här och väntar på att Rasmus ska komma hit igen. Vad förvånande. Senast vi sågs var ju för hela en timme sedan. Annars idag så har jag varit hos min mormor och morfar och ätit middag. Till efträtt fick vi en super god pannacotta. Jag älskar verkligen efträtter (Nu tänker ni säkert "Finns det något ätbart som Lina inte gillar?". Svaret på den frågan är spagetti och köttfärsås, jordklotets mest tråkiga maträtter.) Men nu ska jag hoppa i mina sweatpants och nån mysig tröja och sedan - se på BECK!



Förra helgens bästa efträtt!

Me and my evil twin sister


Nej, två hade nog varit för mycket :D

Nu ska jag försöka komma på hur man loggar in på Share point

HELLO!
Idag är det söndag och jag skulle kunna vara deprimerad för att det är skola imorn men det är jag inte. Jag tycker det är rätt roligt att gå i skolan nu när jag går på VRG och sedan har jag bestämmt mig för att vara positiv. Går kvällen var lyckad, fast jag tycker att det är lite konstigt att thai resturangen stänger så tidigt -  vi fick ta med oss hem för annars hade vi aldrig hunnit ätit. Nu tänkte jag leta fram lite mönstade strumpbyxor (om jag inte hittar några får jag ta och köpa ett par nån dag). Till lunch ska jag försöka laga något till mig och min syster, men annars blir det nudlar. Surprise!



Tågbild på mina cheap monday skor, helt okej faktiskt

Idag har jag åkt moppe med klackskor bland annat

Så var tjejkvällen med lilla systern, Therése och Linnéa slut. Vi hade det jättetrevligt och åt thaimat (det börjar bli en riktig vana det) och såg på den jätteroliga filmen Eurotrip. Väldigt mycket Lina humor. Förut idag var jag med Rasmus och nu ska jag försöka lägga till massa nya människor jag lärt känna på facebook. Sen ska jag läsa lite i Gossip girl och sova, jag ligger efter i sömn.


Bild som jag gillade bara (;

Hemma från skolresan

Nu är jag hemma igen, efter myyyyycket trassel med hemresan. Jag åkte som sagt igår till Fiskeboda i Sörmland tillsammans med alla VRG:s ettor på teambuilding. Och vi hade det väldigt roligt. Just nu är jag i vilket fall som helst väldigt trött och det skulle kunna bero på att jag somnade klockan tre efter att ha varit uppe i 21 timmar, sedan blev jag väckt i morse med att mina kompisar slog ett kastrulllock emot en kastrull bredvid min säng. Jaja, vad skulle de göra, jag var ju nästintill medvetslös. Officiellt var det konstigaste jag gjorde under resan var att dansa bugg på ett bord. But, what happens in Fiskeboda stays in Fiskeboda. Snart kommer det lite folk på middag och vi ska äta något gott och sedan tänkte jag åka iväg till pojkvännen.  


Carin Wester tröjan jag pratade lite om förut har jag provat nu. jag skojar inte när jag säger att den luddade ner hela mig. No thanks.


Herre jesus, vad håller jag på med



Den här konversationen kan verka helt normal, om man förutsätter att personen jag pratar med befinner sig i Afrika. Så är det dock inte, men det förstår jag en stund senare. När det tydligen är min egen syster jag pratar med som sitter på övervåningen och undrar varför i hela fridens namn det skulle vara varmt där uppe, jo visst värme stiger ju men...

Therése och Lina läser bibeln

Igår satt jag och Therése och blädrade i hennes nya ELLE tidning, med det senaste nummret medkom trendbibeln och vi satte oss som vanligt och kommenterade allt och pratade om vilket värke som lyckats bäst. Pradas storslagna spetsplagg, om Marc Jacobs design inte är lika spännande längre och vad fula det där Louis Vuitton hattarna var (säga vad man vill om LV, men det verkar som om de har tagit bort för mycket fokus från väskorna?). Såklart hade vi redan sätt 90% av bilderna reda på Style.com, men lika roligt var det ändå!



Grymt snyggt med David Bowie t-shirt matchad med rutor och scarf, från Dolce & Gabbana

Dagens accessoar

Nu har jag varit duktig och städat mitt rum. Senare idag ska jag packa till lägret jag åker på med alla VRG ettor i morgon bitti, vi ska till något ställe som heter fiskeboda i Sörmland. Men "every day is fashion" som Vero Modas reklam lyder och jag tänker ha rullväska ändå och inga jäkla vandrar kläder! Fast bekvämt måste det ändå vara så jag tänkte åka i tights, nått långt linne och en stor ny kofta i mörkgrått.


Vintage skärp

Hello world, this is me

Det har visat sig att min mormor är en hejare på att ta outfit bilder (på mig alltså, haha), se bara på bilden under. Tagen av min kära mormor. Idag kom jag till skolan klockan åtta och fick reda på att min första lektion var inställd och att jag först började klockan tio. Så jag satt och läste Gossip girl i typ två timmar. Sedan hade jag Engelska med Ernie, en jätte bra lärare, och sen var två till lektioner inställda så jag slutatade klockan elva, åt lunch i skolan och fixade ett biblioteks kort som gäller på alla bibliotek i Stockholm. När det var klar promenerade jag runt lite och kollade i affärer. Aj, mina tår är ömma!


Vem kan det vara?

Dagens shnygga outfit

Gulligt, jag börjar verkligen bli duktig på att lägga upp outfit bilder. På tal om kläder så tog jag en liten promenad idag innan tåget kom för att sträcka på benen (eller nått sånt) och hittade en Carin Wester butik där i Karlberg. Och om ni undrar fall det fanns en snygg kofta där så är svaret - ja. Tänkte titta förbi där imorgon för att prova den. Ikväll ska jag iväg till Tess och se på Heros boxen med henne. Men inann det, MAT!

Ps. Vill ni höra världens stördaste - jag glömde äta middag igår kväll. Vaddå hungrig!?


Dagens-dagens-dagens!

Idag har jag gått runt och känt mig smart på ett bibliotek

Yeees!
Nu är jag hemma och har gjort matteprovet. Så otroligt skönt. Dagen började som sagt med en matte diagnos, sedan kemi där vi främst gick igenom en massa regler och sedan en lång håltimme i tre timmar. Vi käkade först lunch i skolan och gick sedan till Statsbiblioteket vid Odenplan. Wow, det var jättestort och det fanns hur många böcker som helst där. Efter det gick vi och drack té på något gulligt litet café i närheten av gymnasiumet. Sista lektionen hade vi igentligen idrott, fast det blev bara en massa fakta om hur kursen var upplagt och kriterier.


Statsbiblioteket, lånekort ska fixas imorn

Dagens accessoar

Min kofta, som man ser en tiny liten bit av på bilden under, är verkligen uppskattad. På tåget fick jag en komplimang från den av en helt främmande tjej, man blir ju lite förvånad när något sådant händer, men absolut glad. Nu sitter jag med en kopp té och håret i en snygg-handduks turban. Nu ska jag upp och välja en väska till morgondagens outfit. Oh, vilken beslutsångest!



Halsband från Lindex

Jag gillar helt enkelt chokladmuffins

Just nu är jag sjuukt stressad eftersom jag borde gå och sova om.. ehum, nu? Dessutom har jag en matte diagnos imorgon och måste vara pigg och utvilad för att kunna vara mitt brightaste jag redan klockan nio i morgon bitti. Det fixar sig nog. Idag började jag klockan halv tolv och hade min första historia lektion på VRG, den var på engelska och vi började inte med något arbete. Men jag tror det kommer bli super! Sedan hade jag franska och det var alla lektioner för idag. När jag kom tillbaka till Bålsta hämtade Maja mig med sin moppe och vi åkte och köpte min favorit muffins på ICA och lite läsk. Sen hem till henne för att plugga lite matte, snacka och se på American pie. Myspysigt!



Dagens outfit (bad, bad bildkvalitet
)

Gårdagens detalj

Var min mycket snygga knut som jag gjort på ett väldigt långt Monki linne. Kändes väldigt mycket Ann-Sofie Back, och det tycks ju om. Föresten, ni har väll inte missat att läsa fröken von Sydows onödiga och corny artikel om modebloggar. Skriv om något du klarar av människa, den där artikel bevisar bara att det är hon som är torr, och säger mer om henne än oss. Varför klanka ner på folk som gör något de tycker är roligt? Ingen gillar att vara gårdagens nyheter, och det är precis det som Ebba är.



Snygg knut där!

Mina vita skor

Igår var det Håbo-dagen så jag var nere i centrum och stod och hjälpte till lite vid skidklubbens stång. Eller hjälpte till var kanske att ta it, jag stod mest och såg söt ut. Sedan så Hälsade jag på några MUFare och var med Rasmus. Efter det åkte jag hem och böt om och sedan iväg till Farmor och Farfar på middag tillsammans med familjen och kusinerna. Vid nio tiden åkte jag till pojkvännen igen. Och kolla jag han med att ha två par vita tygskor igår, ett par låga och ett par höga.



Vita converse-look-alikes med chinos



Slitna tygskor till tights

Spetsa öronen

Det började med en frisk bris av spetströjor och modebloggarna skvallrade om att det skulle slå igenom stort i höst. Sedan blev det en riktig storm. Det blev fullständig kallabalik. Prada har gjort det igen, levererat ett nytt måste-ha plagg till en ny säsong. Själv har jag alltig haft lite svårt för spets, men, jag börjar också falla för det.


Transparant spets från Prada

Fredagar is the shit

Idag slutade jag klockan halv tolv efter en mindre ansträngade dag. Vi fick böcker, körde mingel-bingo (ni har antagligen ingen aning om vad det är för något) och skrev brev till våran lärare. På rasten satt vi i några soffor, läste DN:s serier och lyssnade på de sjungande och spelande Natur-Musik eleverna. Nu är jag hungrig som en varg (vilket bara betyder en sak - nudlar). Sen blir det latte och åka till Rasmus.


Vart tog min väska vägen?

Dagens accessoar


Halsband från Indiska

Inte en dagens. En semesterns



Min nya favorito

Jag förstår att ni blir fullständigt skrämda från vettet när jag skriver så där mycket som jag gjorde i det förra inlägget. Ingen normal människa orkar ju läsa en sån lång text, inte äns jag som skrivit den själv orkar ju läsa klart. Men hallå, klaga inte. Jag kunde hållit på ett bra tag till, jag skrev ju banne mig en uppsats om fullständigt ointressanta saker som blev 16 sidor lång (ja, jag fick MVG). Hur svårt där det då att skriva en lika lång om den första dagen på gymnasiet? Lätt som en plätt är svaret. När jag kom hem idag, vilket inte var så herrans tidigt, belönade jag mig själv med choklad och en cosmopolitan. That's the way!


En ny randig favorittröja i garderoben, passar perfekt till ett par bleka, avklippta levis 501:or och strumpbyxor

Snart är det helg (efter en lång, jobbig vecka?)

Nu är första skoldagen avklarad på Viktor Rydberg. Finito. Jag var hur duktig som helst och klev upp klockan sex i morse utan några problem, sedan tog jag tåget som gick tio över sju in till Karlberg och därifrån bussen till Odenplan och gick en liten sträcka. Det var hur enkelt som helst och jag tror nog jag pallar det här i tre år till. Om jag bara tar av mig min jacka på tåget när jag åker hem bara, på grund av folkmassan brukar det ju vara relativt varmt på tåg. Tänkte inte på det. Själva skolan verkar riktigt bra, med riktigt bra lärare och härligt folk. Idag fick vi scheman och mitt är bättre än bra. På måndag har jag bara två lektioner (egentligen tre men den första är inställd vecka 35) och jag börjar halv tolv. Kan man klaga eller? Lunchen på skolan, idag anyhow, var very najs och man kan sitta ute och äta. Men tillbaka till mitt schedule - jag har en tre timmars håltimme på tisdagar, i och försej så kommer jag ju ha gympa borta vid Frescati och det tar sin lilla tid att ta sig bort dit. Likadant är det på fredagar varannan vecka, nästan tre timmars "rast". Men det är bra, då kan jag göra mina läxor. Jag älskar för utöver det att gå inne i stan där man kan ta en promenad i city under lunchrasten eller köpa en latte på 7-eleven på väg till skolan. Nu ska jag också hänga med i nyheterna lite bättre p.g.a metro som nu ska läsas dagligen. Imorgon ska jag få mitt passerkort till skolan och sen är jag redo.

Ps 1. Det säger sig själv att inte går att nå mig under en vardag, speciellt när ni vet att jag går i skolan. Smsa får ni mer en gärna göra men ring inte, mobilen är ändra avstängd eller på ljudlöst och jag ringer sällan tillbaka till någon. Efter klockan sex är det dock ok (med undantag för i morgon när jag slutar efter lunch).

Ps 2. For your information så ska jag bli muchet-muchet bättre att uppdatera här. Imorgon blir det dagens outfit, bland annat(!). Mina dagar är så intressanta att jag förstår att ni vill läsa.

Ps 3. Jag tänkte bara varna för de där vansinniga låsen som delas ut med en kod på istället för nyckel. De är ju nästintill omöjliga. Hur ska jag få upp mitt skåp imorn? Men Lina, hur hög IQ behöver man för att få upp ett lås? Sa du att du gick på Viktor Rydberg?

Ps 4. Idag hade jag skolfoto, här under är bilderna. NOT.


 

Välkommen tillbaka till verkligheten

Så var sommaren officiellt över då. De flesta av mina kompisar började skolan idag, men nej, inte jag. För jag börjar skolan på torsdag. Och galet nog har jag börjat längta. Jag känner mig taggad. Resvägen är utklurad och det tror jag inte kommer vara något större problem (varken att hitta eller underhålla världens rastlösaste människa - nämligen jag själv). Äntligen kommer jag få lära mig saker igen, somna på kvällarna efter att ha pluggat i några timmar och blivit klar med ett jobbit arbete. Eftersom jag nu fyllt sexton så får jag också köpa årskort på SATS som jag tänker göra så fort som möjligt så att jag kan träna yoga igen. Mitt schema kommer vara fullbokat och alla som känner mig vet att det är då jag trvis bäst. Vaddå hardcore pluggis?

Jag kanske borde snabba mig en smula

Precis kommit hem från middag hos mina kusiner. Som vanligt var det trevligt, som vanligt läste jag en bunt nya tidningar och som vanligt var efträtten olagligt god (jag trodde aldrig att lavendelkakor kunde smaka så gott). Jag ska strax iväg på en fest hos en kompis. Nu ska jag moppa iväg som en viss Maja skulle ha sagt. I'm off.


En dagen också, tagen lite tidigare, innan det mörknade

Nej tack vi vill inte gå med i din sekt

Godmorgon!
Igår var jag som sagt på bio med Rasmus och så på Arkiv X: I want to believe. Den var bra fast lite äcklig ibland när några galningar snodde organ från folk. Sen tog vi tåget tillbaka vid åttatiden och då kom en norsk bibelstuderande och började predika för oss. Det började med att han frågade lite om vart tåget stannade och sen frågade han om man kunde ta något tåg till från Bålsta till Norge. Hm, lite skumt, som att han var på rymmen eller något. Sedan började han prata om massa saker som vi absolut inte ville höra på - som när han var ute och joggade och om Jesus. Jag skojar inte när jag säger att det var otroligt svårt att hålla sig för skratt. Han försökte säker värva oss till sin sekt.
Ikväll ska jag på middag hos mina kusiner och sedan kanske det blir nån fest. Jag får se vad som händer innan dess.


Moi, Andrea och Nina - sexy time!

Igår inne i Stockholm

Igår åkte jag, Therése, Maja och Emma in till Stockholm för att shoppa lite. Jag köpte ett par nya bruna skor och en klänning. Sedan fikade vi på det gulliga lilla cafét Kladdkakan i Gammla stan (de bästa fiken finns utan tvekan i den här delen av Stockholm). När vi skulle åka hem så tog vi fel tid på tåget så vi sprang allt vad vi hade, för att komma fram och sedan upptäcka att tåget först gick om tjugofem minuter. Ah, typiskt. Känns som det här har hänt mig och Tess förr. Idag ska jag in till stan med Rasmus och se på bio vid sextiden, innan dess tänkte jag bara ta det lugnt, läsa lite och se på Desperate housewives.

Ps. Tack Tess för de jättefina födelsedags presenterna (en av dessa & detta), perfekt! Boken ska läsas från pärm till pärm!


Tess, Emma och jag i världens fulaste Kanye-West-wannabe-brillor


Gullig skylt inne på Beyond Retro


Second hand i Soaked gallerian

Hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

Idag sov jag verkligen sjukt länge. Jaja, inget att bry sig om. Iallafall -  Maja och Therése vi måste göra något nån dag - jag funderar på att åka in till Stockholm och köpa ett par skor på Weekday, ni kanske vill följa med. Och nu ska jag sluta använda min blogg som kontakt med mina vänner. Pusshej.


Jag och Nina i en tröja

Jag vet att ni saknat mig

Det var länge sedan. Fast jag har haft en väldigt upptagen vecka. På lördagen hämtade jag mina vänner från Island på Arlanda, på måndagen kom Nina och på tisdagen Sara. Dagarna sedan dess har bara varit en ända röra av shopping,  NRJ at the club musik, sushi på nya uteställen, galna filmer både på bio och hemma och gigantiska muffins. Vi har haft sådär roligt som bara ett tjejgäng kan ha tillsammans. På bio såg vi skräckfilmen "Barnhemmet", det var första gången jag såg en riktig rysare på bio och det var grymmt kul. Vädret har inte varit det roligaste dock. Själv har jag köpt tre par nya jeans inför hösten. Dessutom måste jag tips om Thai resturangen i Bålsta. Igår åkte alla hem och jag har inte haft det mycket lugnare för det, det blev middag hos några kompisar. Suverän mat!


Agnes och Andrea posar med en skyltdocka i Gammla stan